dinsdag 28 juni 2011

Tien per week!

Week 25

  1. Een kilo afvallen.
  2. Tien dingen weg doen.
  3. Minimaal 5 keer een runekaart trekken
  4. Minimaal 2 keer yoga
  5. Minimaal 2 keer meditatie
  6. Minimaal 2 keer visualisatie
  7. Minimaal 5 keer in dagboek schrijven
  8. Minimaal 1 keer naar de tuin
  9. Minimaal 5 cm breien.
  10. Wierook maken.
Het is allemaal goed gelukt, ik heb zelfs 40 centimeter gebreid en ben twee keer naar de tuin geweest. Deze week neem ik een weekje vrij af. Ik stel me alleen tot doel om een pond af te vallen. Ik volg geen speciaal dieet, ik ben alleen een beetje meer gaan eten zoals we vroeger thuis aten.

dinsdag 21 juni 2011

Nature strikes back again

21 juni is voor mij een bijzondere dag, ooit lang geleden nam ik een beslissing op deze dag, die bepalend was voor de rest van mijn leven. Nu sta ik op het punt om weer zo'n beslissing te nemen. Maar Moeder Natuur leert mij op niet mis te verstane wijze een lesje in geduld. Ik moet wachten, het is nog niet de juiste tijd. Misschien over een jaar en een dag? Misschien eerder of later? Het is niet meer aan mij.


Het wordt mij gewoon uit handen genomen, Ik zal mijn geduld bewaren.

Zomerzonnewende


Voor alle heksen en ander heidens gespuis
Een vrolijke Zomerzonnewende.


maandag 20 juni 2011

Herfstig

Buiten doet de wind alsof het herfst is, en ook de regen doet een behoorlijke duit in het zakje.
Ik doe lekker mee, met kopjes verwarmende kruidige thee. 


Ik ben zelfs al aan het breien geslagen.
En als het vanavond weer zo kil is, gaat er een blok in de haard.
En zo wachten we gezellig tot de zomer weer terug keert.

woensdag 15 juni 2011

Tien per week!

Week 23/24



  1. De opera bezoeken.
  2. Victoriaanse picknick
  3. Absinthe Breakfast  
  4. De zwarte mis (staat niet in het programma, dus misschien een alternatief zoeken in ieder geval iets waar ik ook nog niet ben geweest)/ Middeleeuwse markt bij Moritzbastei. (de fetishparty vond ik wel meteen heel extreem,  en ik ben bang dat ik niet aan de dresscode kan voldoen)
  5. Iets eten wat ik nog nooit gegeten heb.
  6. Iets drinken dat ik nog nooit gedronken heb.
  7. Een Holda beeldje kopen. (of een alternatief)
  8. Minimaal vijf Duitse gesprekjes voeren
  9. Iets doen wat de keus van Daniël is. (of Chantelle)
  10. Iets doen wat de keus van Duitse René is.
We zijn weer heelhuids in Nederland aangekomen, we hebben een heerlijk Wave & Gotic Treffen achter de rug, veel oude bekenden gezien en nieuwe vrienden gemaakt. Nog een halve week te gaan, maar zonder Tien per week lijstje.





  1. Ik ben deze week twee keer in de opera geweest. De eerste keer was omdat Diamanda Galas er was en Caja die beslist wilde zien. Ze is een enorme fan. Ik kende Diamanda al een beetje omdat Caja af en toe weleens iets laat horen. En ik besloot dat ik het wel aan kon en dat Lief als hij dat wilde gewoon iets anders moest gaan doen. Maar ook hij ging met ons mee. Het was zeer apart, wat geen verrassing was. Het concert begon met een totaal ontoegankelijk nummer, mocht je haar nog niet kennen. En de eerste mensen verlieten de zaal. De volgende twee nummers waren ook niet echt toegankelijk en nog meer mensen maakte dat ze weg kwamen. Ook ik ben geen liefhebber van haar schreeuwen en krijsen, hoe knap het ook moge zijn dat ze vier octaven haalt. Maar haar pianospel was uitermate intrigerend. En daar waar ze soms op Marlene Dietrich leek of Edith Piaf, vond ik het nog aangenaam ook, hoewel het toch allemaal een beetje aan de rauwe kant bleef. Maar Caja genoot en daar was het allemaal om te doen. De tweede keer zijn we naar de opera Elekta geweest, de WGT kaartjes waren al op dus we mochten betalen voor onze plaatsbewijzen. Ik vond het jammer dat de opera in een modern jasje was gestoken, dus geen historische kostuums en decor, maar het bleef toch leuke ervaring om eens een opera te zien. En dat ga ik zeker nog eens doen al kies ik dan wel voor een klassieke uitvoering.
  2. We hebben zelf niet meegedaan aan de Victoriaanse Picknick, dat vergt gewoon teveel voorbereidingen. Maar we waren er wel bij aanwezig.  René en Jerome, onze Duitse vrienden uit Rotterdam, hadden wel wat lekkere hapjes bij zich en daar hebben we ons toen maar bij aangesloten. We hebben veel foto's gemaakt.
  3. Het Absinthe ontbijt was een hele belevenis, dat kwam vooral doordat wij daar tamelijk fris een fruitig aankwamen en de meeste andere bezoekers de hele nacht hadden doorgehaald en de nodige drank tot zich hadden genomen. Gelukkig viel het ons pas na het ontbijt op dat degene tegenover ons de inhoud van zijn maag op de bar had geleegd. Dat kwam waarschijnlijk omdat hij er daarna bovenop in slaap viel. Maar in het kader van je moet alles eens geprobeerd hebben, een geslaagde actie. Lief hadden we in zijn bedje laten liggen.
  4. Er bleek wel een mis te zijn, en we zijn ook wel gegaan, maar het bleek om een echte kerkdienst te gaan met een gothic aankleding. Het zag er mooi uit maar de dienst en de muziek waren saai. Omdat we toch achterin zaten vonden we dat we de kerk wel konden verlaten.
  5. Hoe het heette  weet ik niet meer, maar ik heb bij de vegetarische kraam gefrituurde groenten met rijst en saus gegeten. Het smaakte lekker.
  6. Ik heb paardenbloemenwijn op en dat was verrassend lekker. Normaal ga ik altijd voor de vlierbloesemwijn, volgend jaar wordt het dus kiezen. Jammer genoeg kan je deze wijn niet mee naar huis nemen, omdat ze nog niet uitgegist is.
  7. Ik had van tevoren al op internet gekeken, en daar al niets kunnen vinden, dus erg verrassend was het niet dat ik het niet gevonden heb. Wat ik wel vond was een klein Thorhamertje dat mijn goedkeuring kon wegdragen en die aanschaf komt dus in de plaats van het Holdabeeld.
  8. Hoewel het meeste deze keer in het Engels en Nederlands ging, (onze Duitse vrienden uit Rotterdam gaan steeds beter Nederlands spreken) ben ik toch wel aan de nodige Duitse gesprekken gekomen. Vooral op de eerste avond had ik leuke gesprekken met een groep Duitse jongens die al tien jaar het festival bezoeken en in die tijd nog maar zeven bands hebben gezien. Even voor de duidelijkheid per jaar komen er tussen de 250 en 300 bands en artiesten of in ieder geval optredens.
  9. De keuze van Daniel was een klassiek concert in de Peterskirche, zo'n 400 meter van ons appartement. Daar hebben we erg van genoten. En Chantelle hebben wij meegenomen naar Mephisto en daar was zij nog nooit geweest. En daar heeft zij nog van genoten. Daniel ging met ons mee naar de Victoriaanse Picknick. En met zijn alle gingen we naar Eluveitie en het Heidnische dorf.
  10. De keuze van Duitse René was de Victoriaanse Picknick, dus daar heb ik twee doelen in één klap mee behaalt.
Ik vind dat ik gescoord heb deze week! De rest van de week neem ik vrij van Tien per week. Het nieuwe lijstje komt in het weekend.

Mijn nieuwe lievelingsjurk

woensdag 8 juni 2011

WGT


Zo de zwarte was is weer binnen!
ik ben er helemaal klaar voor!

maandag 6 juni 2011

Geluk


Vandaag heb ik me aangemeld voor een onderzoek naar geluk van de Erasmus universiteit. En nu weet ik, dat ik me vandaag gelukkiger voel dan mensen in een vergelijkbare situatie.

HEB IK EVEN GELUK!

zondag 5 juni 2011

Tien per week!

Week 22

  1. Tien dingen wegdoen.
  2. De spullen die klaarstaan en de nieuwe spullen naar de weggeefwinkel brengen.
  3. De kast in mijn werkkamer opruimen en herinrichten. Rommel eruit, boeken erin.
  4. Accessoires en kleding voor WGT uitzoeken, in orde maken en klaarleggen.
  5. Een boek lezen.
  6. Iets uit een kookboek koken.
  7. Begin maken aan mijn 'moodboard'.
  8. Elke dag een runekaart trekken.
  9. Minimaal 2 x yoga, meditatie of chakra werk doen.
  10. Een kaartje of een brief sturen
Ik ben bang dat er niet heel veel terecht is gekomen van mijn eerste 'Tien per week!', en dat is voor een groot deel te danken aan niet god nadenken. Want toen ik het lijstje maakte had ik er totaal geen erg in dat er zoveel vrije dagen in deze week zaten waarop we leuke dingen gingen doen.

  1. Tien dingen wegdoen is wel gelukt, al heb ik het mezelf makkelijk gemaakt door tien tijdschriften weg te doen.
  2. Spullen naar de weggeefwinkel brengen gaf een probleem, omdat de winkel deze donderdag gesloten was ivm Hemelvaartsdag, waar ik van te voren geen erg in had.
  3. De kast moet nog maar een tijdje wachten, want ik was deze week maar één dag thuis en toen waren er andere dingen die om voorrang riepen.
  4. Accessoires en kleding uitzoeken is voor het grootste deel gelukt, ik heb zelfs nog wat nieuws gekocht.
  5. Boek lezen is ook gelukt, ik ben zelfs al aan het tweede boek bezig. Het is een tienerwicca serie die ik ooit als cadeautje had gekocht voor een vriendinnetje van mijn jongste, maar het is nooit gegeven. Ik besloot ze nu maar zelf te lezen en ze dan alsnog aan iemand te geven.
  6. Ik heb niks uit een kookboek gekookt, ik heb eigenlijk nauwelijks gekookt en veel buiten de deur gegeten.
  7. Het begin van het moodboard is er, uit de tien weggegooide tijdschriften heb ik eerst wat geschikte plaatjes verzameld.
  8. Elke dag een runekaart trekken heb ik wel gedaan en vond ik ook heel leuk om te doen.
  9. Ik heb precies twee keer deze week een visualisatie gedaan, allebei bijzondere ervaringen waarin dieren een rol speelden, de twee keer zag ik één blauw oog van een husky en 's avonds ontmoette ik iemand met een husky.
  10. Ik ben helemaal vergeten om een kaartje of een brief te versturen.
Ik geef mezelf dus geen punten voor deze week, maar ben wel blij met de paar dingen die wel gelukt zijn. Ik zal voor volgende week zorgvuldig kiezen wat er haalbaar is, omdat het weer geen gewone week zal zijn.

donderdag 2 juni 2011

Pijnlijk


soms is aardig zijn niet genoeg
soms is gastvrijheid niet belangrijk
dat je een ander volledig accepteert doet er soms niet toe
net zo min als dat je nooit een claim legt 
soms mag men je gewoon niet
om de kleren die je draagt
of dat je partner jonger is
of omdat er een  moeder is, die vind dat dat niet kan