maandag 26 september 2011

Godin van het huishouden, zou het nog lukken?

Sneeuwwitje-TomSchamp

Ik drink nog even een kopje thee voor ik de uitdaging weer aan ga. De geur van de vers gezette sinaasappelthee geeft me een vrolijk gevoel. Dat is mooi, want de uitdaging die me staat te wachten is niet iets waar ik normaal gesproken blij van word.

Maar ik heb besloten om het eens over een andere boeg te gaan gooien en ik ben vast van plan om de magie van het huishouden te gaan ontdekken. Ik wil mezelf ontpoppen tot de godin van het huishouden en dan kan een beetje vrolijkheid geen kwaad, er mag tenslotte bij gelachen worden. De klus die me wacht is de badkamer, en natuurlijk heb ik me goed voorbereid. Mijn assistenten zijn twee naslagwerken, aller eerst, en hoe kan dat ook anders met mijn aspiraties, 'De magie van het huishouden' van Yoeke Nagel en voor de meer praktische en ook 'groene' kant, 'De complete Huishoudbijbel'. Daar moet het wel mee lukken dacht ik zo!

Erg 'groen' ben ik vandaag niet helemaal bezig, ik besloot eerst mijn oude schoonmaakmiddelen op te gebruiken omdat dat me toch iets milieuvriendelijker leek dan het weg te gooien. Er stond hier nog zo'n product wat je op het oppervlakte spuit en even in laat trekken en dat heb ik zojuist een aanslag op mijn luchtwegen laten plegen. Ik wacht wel even tot het ergste weg is voor ik verder ga, en geniet nog even van de heerlijke geur en smaak van mijn thee. Geur was trouwens wel de reden dat ik 'De magie van het huishouden na ploos, want Yoeke gooit magische druppeltjes olie in haar sopjes en koppelt die aan de vertrekken en bedoelingen. Als je bij het schoonmaken van de keuken bijvoorbeeld een druppeltje kaneelolie in je sopje doet, stimuleert dat de zorgzaamheid, nou dat is niet mis en zo heeft ze tal van magische tips.

Maar... blijkbaar is ze daarbij de badkamer vergeten*. Net nu ik opzoek was naar iets wat een poort (is er iemand die een sprookje kent waar een poort in voorkomt?**) kon zijn tussen het werkzame vaak stressvolle  deel van de dag en je eigen vrije tijd. Waar je even de stress en de spanning van je af kan gooien, er moet toch een geur zijn die dat voor je doet en die in de badkamer toepasbaar is. Dat als je de badkamer binnenkomt je meteen denkt, hier laat ik het allemaal achter. Je hoeft het alleen nog maar van je af te spoelen daarna met lekker warm water.  Ik moet eens naar opzoek en experimenteren met één of ander geurtje, misschien ligt de oplossing dichterbij dan ik dacht en moet ik mijn experiment maar eens met sinaasappelolie beginnen, ............... maar eerst nog een kopje van die vrolijk makende thee.



*In de Huishoudbijbel worden lavendel- en eucalyptusolie aangeraden voor de badkamer, lavendel zou bacillen doden en eucalyptus bacteriën. 
** Yoeke Nagel is Reclaimingheks. Bij Reclaiminghekserij wordt vaak aan de hand van een sprookje magisch werk gedaan. Sneeuwwitje is het sprookje dat gebruikt is in De magie van het huishouden.

zondag 25 september 2011

Niet gelukt!


................. eh?


Sorry ik was te druk met leuke dingen en het heerlijke weer!
Maandag nieuwe ronden, nieuwe kansen!
Maar voor nu...
GEFAALD!!!


5 naalden per dag breien
Een dagplanning maken en uitvoeren

vrijdag 23 september 2011

Herfstevening


In balans zijn dag en nacht
gelijk aan elkaar
Herfst is het nu
verlies en oogst
zo tegenstrijdig
en toch
zie ik haar schoonheid
wees gezegend

dinsdag 20 september 2011

Lekker van start

Hoewel het moeilijk is om met sommige dingen te beginnen, ben ik toch lekker van start gegaan met 101 dingen. Je moet gewoon beginnen en je even door dat eerste moeilijke begin heen worstelen. Maar het gaat steeds beter, en mocht ik toch falen. Er is tijd genoeg  om nog eens te beginnen.


Vandaag kwam ik maar moeilijk op gang, ik was nog vermoeid bij het wakker worden en dat werd er in de loop van de dag niet beter op. Net nu ik een paar behoorlijke klussen op mijn dagplanning had staan. Maar ik heb ze toch uitgevoerd aan het einde van de middag en het begin van de avond. En ik ben er trots op dat ik het niet naar morgen verschoven heb. Het geeft ook wel een lekker gevoel dat het gedaan is.

Straks nog even vijf pennen breien, meer zullen het er niet worden vandaag en dan nog even verder met het inlezen voor Winternachten. Want ik ben begonnen met de voorbereidingen voor het maken van het draaiboek voor het Winternachtenritueel. Misschien maak ik er wel twee, eentje voor met een groep en eentje voor solitairen. Maar daar moet ik nog even over denken.

Het kost wat moeite, het wordt tenslotte al weer herfst, maar ik kan toch wel zeggen; 'Ik ben goed bezig!'

maandag 19 september 2011

101 dingen; Day zero

Een poosje geleden was ik lekker bezig met het Day Zero project, door een foutje met het verwijderen van een blog, raakte ik de hele lijst kwijt en ik had geen back up. Dat was dus het einde van mijn Day Zero. Het leverde me wel een paar schoenen op die ik van mijn normale budget nooit gekocht zou hebben.

Eindelijk heb ik weer een nieuw lijstje opgesteld met dingen die ik graag in 1001 dagen gedaan wil hebben, heel anders dan het vorige lijstje, waar veel meer 'pret'dingen op stonden. Het eerste doel heb ik meteen behaald. Ik heb de oude spaarpot weer in ere hersteld. Met punt 4, 21 dagen lang 5 naalden per dag breien, ben ik ook begonnen. Op dit moment brei ik er nog meer, maar op 'moeilijke' dagen moet ik die 5 ook nog even halen.

Ik ben weer in de race

donderdag 8 september 2011

schone zussen


ooit schreef je me, wij worden goede zussen
maar teveel geheimen stonden daar tussen
zonder woorden wist ik, wat jij niet vertellen wilde
een enkele blik die geen woorden verspilde
daarin ontmoeten wij elkander
waren we even niet die vreemde ander
ooit heb ik in je ziel gekeken
ooit heb je de pijn in de mijne gezien
misschien dat we daarin op elkaar leken
mijn lieve Tean