vrijdag 19 augustus 2011

'Webweefster', forum voor hekserij, heidense spiritualiteit en diversiteit


Graag nodig ik jullie uit op het nieuwe forum 'Webweefster' dat een samenwerkingsproject is van Cailin, Muireann en Haagje

Allen weven we ons eigen web. Sommige draden in dat web liggen enigszins vast. Ze kunnen een beetje verschoven worden met enige moeite, maar dat is het vaak wel waard. Een mooier en steviger web is het resultaat.
We kunnen ook draden toevoegen aan ons web. Kleine draden als we minder tijd hebben, grote draden als we meer tijd hebben. Fundamenten worden gelegd en keuzes worden gemaakt. Dit geheel van grote en kleine draden zijn de keuzes die we maken en de dingen die ons overkomen. Dit geheel is het web van ons leven. Het mooie aan dit web is dat je er steeds iets aan kan veranderen en het aan kan passen aan je eigen behoeften. Kleine en grote draden zijn hier van belang.

Wanneer ik dit schrijf is nog maar vijf weken geleden wat we met z’n drieën rond de keukentafel van Muireann zaten. Herinneringen werden opgehaald. Hoe hadden we elkaar leren kennen via de vroegere msn-groepen. Pure nostalgie, want die groepen verdwenen, maar wij kwamen elkaar telkens weer tegen op het wereld wijde web. Nu ontmoette ik Cailin dan ook in het echt. Net als een jaar eerder met Muireann klikte het enorm. Raar is het beslist niet dat we met onze nostalgische gevoelens in ons hart die dag besloten om de stap te wagen en een eigen forum te beginnen. Een forum over hekserij, heidense spiritualiteit en diversiteit. Want, zo besloten wij, we waren niet in één hokje te vangen. We hebben ruimte nodig om ons te kunnen ontwikkelen, ruimte die we anderen ook gunnen.

Spiritualiteit, dat kost toch veel tijd? Dat is de gangbare gedachte, maar spiritualiteit hoeft niet zo te zijn. Je ziet inderdaad vaak dat als mensen gebrek aan tijd hebben ze even afhaken. Of dat nu komt doordat ze kinderen krijgen, examens hebben, een nieuwe relatie beginnen of een nog drukkere en stressvollere baan accepteren.
Wij, bij Webweefster, denken dat het ook anders kan en dat je spiritualiteit op een ander diepgaand, maar niet noodzakelijk tijdrovend niveau kan beleven. Dat vijf of tien minuutjes voor jezelf je juist een enorme tijdwinst kunnen opleveren, omdat je daarin net de energie vindt om de rest van de dag ontspannen door te komen. Het hoeft allemaal niet met grote rituelen, het kan ook met kleintjes. Ze geven je een beter inzicht in jezelf en zorgen ervoor dat je beter in contact komt met alles om je heen. We willen proberen om op een andere manier tegen spiritualiteit aan te kijken, een manier die ook haalbaar is bij een druk leven.

Misschien zie je een aantal ongebruikelijke subfora op ons forum staan, zoals de fora die onder de categorie duurzaamheid en buitencirkel vallen. We hebben hier bewust voor gekozen, omdat alles in ons eigen web verweven is met elkaar.

Voel je welkom bij ons op het forum of je nu gebruik maakt van het hele forum of slechts van een deel ervan. Voel je vrij om nieuwe ideeën aan te dragen. Durf buiten kaders en geijkte paden te gaan. Beleef spiritualiteit op jouw manier. Weef je eigen web. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten