woensdag 13 juli 2011

Rare praktijken.

Zo'n anderhalf tot twee jaar geleden zegde ik mijn lidmaatschap van de boekenclub op. Om helemaal zeker te zijn bezocht ik daarna ook nog één van hun winkels om te checken of ik aan al mijn verplichtingen voldaan had. En zo werd mij verteld, dat ik geen enkele verplichting meer had jegens de boekenclub. Ik bleef wel steeds post van hen ontvangen, het zag er allemaal uit als reclame en omdat ik er geen interesse in had gooide ik het allemaal weg. Tot dat ik bijna een  jaar later ineens een brief kreeg van een incasso bureau of ik maar 99 euro wilde betalen, voor een bonnetje van 25 euro. Incasso kosten ja. Ik kon er toen al niet achter komen of het allemaal wel terecht was, al had ik sterke vermoedens van niet, omdat er in de winkel was gezegd dat ik geen verplichtingen meer had. Ik heb toen dus die 99 euro betaald.

Nu een jaar later vind ik weer een brief van de boekenclub op de mat. Een iets ander formaat dan de andere, dus dacht ik, laat ik hem maar eens open maken. Oké, er staat dus in dat ik het afgelopen kwartaal, nog geen bestelling hebt gedaan en dan ze me daardoor de vrije keuze bon van 25 euro op sturen. Nou ik heb dus niet alleen het afgelopen kwartaal geen bestelling gedaan, ik heb al anderhalf jaar geen bestelling meer gedaan. Boos bel ik op naar de boekenclub! Wat blijkt, na het voldoen van een incasso wordt je automatisch weer aangemeld als lid. Ik zeg nog dringend, maar ik had mij al afgemeld, het lijkt me toch wel raar als jullie mij zonder mijn medeweten weer aanmelden. Ja mevrouw dat is toch de normale procedure.

Hoe normaal vinden jullie zo'n procedure?
En wordt ik straks weer lastig gevallen door incassoburo's, want ik heb het hele jaar al niets besteld, terwijl ik volgens hen gewoon lid ben. Zal ik hen ook eens lid maken  van het steun Miss Me fonds? Bij deze, boekenclub, zijn jullie lid, de minimale jaarlijkse bijdrage is 100.000 euro! En jullie zijn al twee jaar lid. Ik verwacht de inleg voor het einde van de volgende maand. En het mag natuurlijk altijd meer zijn dan die ene ton! Toe wees eens lief, laat je hart spreken.

4 opmerkingen:

  1. Er is toch nog veel werk aan de winkel hoor... Letterlijk bij deze boekenclub. Hopelijk geraak je volledig uitgeschreven want bij mijn weten is er inderdaad geldigheid om die ****** mondelinge overeenkomst. Regelen ze het niet goed nou, dan worden ze dmv mondelinge overeenkomst lid van jou clubje hé. =)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee die overeenkomst is blijkbaar niet eens nodig, ik heb het in de kleine lettertjes gezet, dan moeten ze die maar lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahaha. Geweldig zijn die kleine lettertjes hé.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. doen ze dat nog steeds zo?
    twintig jaar geleden heb ik ook al eens een aanvaring met ze gehad.
    ik had gelukkig een aangetekende opzeggingsbrief verstuurd en de kopie thuis bewaard:))

    BeantwoordenVerwijderen