donderdag 5 januari 2012

Bouwen

Bvb mijn excuses voor het misbruiken van dit communistische/socialistische symbool!


We gaan een thema aan het nieuwe jaar hangen, ik heb er niet serieus over nagedacht, maar ik las het zojuist bij een vriendin en collega blogger. Zij koos voor loslaten.

Maar ik, en ik ben bang dat dit een erg onsamenhangend blog gaat worden, maakte een andere keuze. Een keuze die bij mij past, want in mijn hart ben ik een bouwer, ik bouw graag aan nieuwe dingen. Aan dagdromen soms. Of misschien ben ik juist wel meer een ontwerper die enkel in gedachten bouwt. Ik zou best wel wat aan mijn productiviteit willen sleutelen, maar het is niet geheel aan mij, ik ben vaak gewoon te moe. Misschien moet ik mijn wereld kleiner maken, al hoewel de wereld wil ik allang niet meer verbeteren, ik begin steeds vaker bij mezelf. Doe dingen vaker omdat ik dat belangrijk vind, zonder anderen daarvan te overtuigen. Ik ken ze wel hoor die groot schreeuwers die om het hardst schreeuwen over dingen die niet kunnen en niet mogen, terwijl ze zelf nog heel veel dingen doen die ook niet kunnen of mogen. Ze schreeuwen dan net over de dingetjes die ze met gemak kunnen volhouden, maar over die andere dingen moet je niet bij hen aankomen, ze zijn al zo goed en je kan niet overal rekening mee houden. Waarom zij menen dat zij anderen dan wel lastig kunnen vallen over die paar dingen die zij dan goed doen is mij geheel een raadsel.

Ik kies voor bouwen, je schouders ergens onder zetten, omdat dat het enige is dat vooruit helpt. Het heeft positiviteit in zich,  en groei, en je kunt je invloed aanwenden door de keuzes die je maakt. De crisis wil ik het liefste vergeten, die is zo deprimerend niet iets om lang bij stil te staan. Waarom zou het mij aan moeten gaan? Verder dan dat ons geld ook bij een bank geparkeerd staat en we een hypotheek hebben kan ik niet bedenken, op dit moment. Lief ligt goed in de roerige arbeidsmarkt van dit moment, daardoor is het niet nodig dat ik me op de arbeidsmarkt begeef, waardoor ons leven een heel stuk rustiger is dan wanneer dat wel het geval zou zijn. Dat was een keuze. Het verlangen is er om zoveel mogelijk onafhankelijk te zijn, daar wil ik wel aan bouwen. Maar waar begin je? Hoe doe je dat? Ik ga er over denken, maar zeker weten, het thema voor 2012 is bouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten